Wędliny to nieodłączna część naszej żywieniowej codzienności, dlatego zwracam baczną uwagę na to, co kupuję, jaki ma skład oraz mięsność. To ostatnie jest dla mnie szczególnie ważne od kiedy córka zaczęła smakować w tym, co stawiam na stole. Dzisiaj przedstawiam Wam kolejną propozycję od firmy Madej Wróbel, która od pierwszego kęsa zasmakowała wszystkim domownikom. Filet zapiekany na maśle. Wyśmienicie smakuje na zimno, ale również i na ciepło. Jego delikatny, maślany smak wraz z wysoką zawartością mięsa (92% fileta z kurczaka) sprawiają, że jest to produkt, do którego chce się wracać. Już po otwarciu czuć apetyczny zapach, po przekrojeniu filet nie jest za suchy i odpowiednio kruchy, ale nie rozpadający się. To kolejna propozycja firmy Madej Wróbel, która na stałe zagościła w naszym domu. Córka bardzo lubi przegryzać cienkie plasterki jako dodatek do chlebka lub same bez pieczywa, zaś my raczymy się nią tradycyjnie na kanapkach nie tylko w domu, ale również w pracy. Podczas spotkania w gronie rodziny lub znajomych świetnie sprawdzi się na platerach i gwarantuję, że posmakuje wszystkim biesiadnikom. Więcej wyśmienitych wędlin znajdziecie na www.madejwrobel.pl gdzie Was serdecznie zapraszam i polecam poszukać tego producenta w sklepie wędliniarskim bo naprawdę od kiedy posmakowałam ich wyrobów trudno nie zauważyć różnicy.
A o tym, na co warto zwrócić uwagę przy zakupie wędlin opowie nam ekspert Magdalena Matynia główny technolog firmy Madej Wróbel:
Kupujemy oczami, więc na pewno w pierwszej kolejności zwracamy uwagę na wygląd wędlin. Oczywiście czytamy nazwę, skład, sprawdzamy termin przydatności. Im bardziej swojska
i apetycznie brzmiąca nazwa, tym większą mamy chęć dokonania jej zakupu. Jednak podczas zakupów wybierajmy sprawdzone marki.
Unikałabym też wyboru nadmiernie różowych. Pamiętajmy że mięso upieczone w domu, zapeklowane domowymi sposobami przy użyciu składników dostępnych w kuchni, jest zazwyczaj szare.
Robiąc zakupy, pamiętajmy, że zawsze możemy poprosić o etykietę produktu. Dzięki temu możemy sprawdzić jej mięsność – najlepiej, gdy wynosi powyżej 90%, tak jak w przypadku naszych produktów. Dziś świadomość klienta jest już tak duża, że przeważająca liczba klientów czyta etykiety. Unika produktów z zawartością mięsa oddzielonego mechanicznie, glutaminianu sodu, fosforanów czy dużej ilości stabilizatorów. Cena oczywiście ma pewne znaczenie. Droższe produkty z pewnością będą miały w składzie więcej mięsa, jednak zawsze warto się upewnić, sprawdzając etykietę. Relacja ceny do jakości to indywidualna sprawa producenta i nie możemy polegać tylko na jego uczciwości.
W swojej ofercie posiadamy również produkty paczkowane, plastrowane. Dziś to bardzo duża grupa produktów najczęściej kupowanych przez konsumenta. Wygodne małe opakowania najczęściej z funkcją – otwórz, zamknij – zachęcają do zakupów.