Rozpoczynamy nowy cykl kulinarnych inspiracji. Raz w tygodniu znajdziecie tu przepisy i pomysły na dania obiadowe, desery czy przekąski, których przygotowanie nie tylko zajmie mało czasu, ale i nie pochłonie mnóstwa pieniędzy. Będą pomysły na modne teraz „zero waste”, czyli podpowiem jak w prosty sposób wykorzystać resztki, aby zminimalizować marnowanie jedzenia. A w całym tym cyklu moim pomocnikiem będzie Thermomix.
Gotowanie z Thermomix to sposób przygotowywania potraw, wykorzystujący urządzenie kuchenne tzw. robot kuchenny z funkcją gotowania. Thermomix łączy w sobie funkcje blendera, miksera, szatkownicy, a także gotowania na kuchence jak również gotowania na parze. Umożliwia, nawet jednoczesne przygotowanie różnorodnych dań, od zup i sosów po ciasta i desery, często w sposób automatyczny lub półautomatyczny. Jego zaletą jest oszczędność czasu i pracy oraz możliwość eksperymentowania z różnymi przepisami wyświetlanymi w urządzeniu z aplikacji Cookidoo.
Prezentacja Thermomix to najlepszy sposób na poznanie urządzenia i wyrobienie sobie o nim własnej opinii. Co warto wiedzieć? Otóż:
Prezentacja jest darmowa i niezobowiązująca!
Podczas prezentacji:
- poznasz wszystkie funkcje, które Thermomix posiada,
- będziesz samodzielnie przygotowywać dania,
- poznasz zalety aplikacji Cookidoo,
- będziesz mieć możliwość degustacji wszystkich przygotowanych dań,
- poznasz sposoby na bycie posiadaczem urządzenia Thermomix,
- a jeśli na prezentację zaprosisz znajomych będziesz mieć okazję do wspólnej, dobrej zabawy 😉
Pamiętaj – prezentacja nie zobowiązuje do zakupu. Natomiast na pewno pomoże przekonać się jak wyjątkowe jest to urządzenie. Ja sama dojrzewałam rok do zakupu, mam je od dwóch lat i teraz przyszedł czas, aby podzielić się z Wami tym, co w gotowaniu najlepsze – inspiracją!
Dzięki urządzeniu Thermomix gotowanie to coś więcej niż tylko przyrządzanie posiłków. To proces, który łączy kreatywność, precyzję i smakowe poszukiwania, jak również doznania 🙂 . Dla wielu osób gotowanie jest sposobem na wyrażenie siebie, eksperymentowanie z różnymi smakami, teksturami i technikami.
To także sposób na budowanie więzi z innymi poprzez dzielenie się posiłkami i doświadczeniami kulinarnymi, a rodzina Thermomix’a jest naprawdę wielka. Sama zaczęłam czerpać radość z odkrywania nowych przepisów, poznawania różnych kuchni świata i doskonalenia swoich umiejętności kulinarnych. Gotowanie stało się dla mnie nie tylko codziennym obowiązkiem, ale również przyjemnością, którą mam nadzieję Was zarazić.
super że odkrywanie nowych przepisów sprawia Ci radość